Adalar’ın tek toplu taşıma aracı olan faytonlara yeni düzenlemeler getirildi.
Adalar’da kazaların önüne geçmek, fayton trafiğini rahatlatmak ve çalıştırılan atların sağlık koşullarının iyileştirilmesi için Adalar Belediyesi, Adalar Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İSPARK ve İBB çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.
Ada faytonlarına büyük düzenleme, Adalar Belediyesi öncülüğünde, Adalar Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden geldi.
Adalar’da faytoncu esnafına eğitim verildi.
Adalar Belediyesi tarafından 16 Şubat 2016 Salı günü itibariyle 4 gün boyunca faytoncu esnafı için “Faytoncu Eğitim Semineri” düzenlendi. Seminer boyunca esnafa;
- Trafik Kuralları ve Cezaları
- Sürücü Davranışı Geliştirme ve Hijyen Kuralları
- Dini literatürde Hayvan Hakları
- RUAM ve At Giriş-Çıkış kontrolleri
- Faytoncu Esnafının Uyması Gereken Kurallar
- Etkili İletişim
- Giyim-Kuşam Öz Bakım ve Adab-ı Muaşeret Kuralları eğitimleri verildi.
İSPARK Adalar’da tabelaları ve Büyükada Fayton Parkı’nı yeniden düzenledi.
İSPARK işletiminde bulunan Büyükada Fayton Parkı’nın bakım ve onarımı tamamlandı. Toplam 140 ahırdan oluşan Fayton Park’ta çalışmaların ardından büyük bir temizlik yapıldı. Modern bir görünüme kavuşturan tesislerin periyodik olarak temizlik ve bakım çalışmalarının devam edeceği bildirildi. Büyükada yollarında trafik levhaları yenilendi.
Adalar’da Atlar Mikroçiplerle Takibe Alınıyor.
İSPARK tarafından Büyükada’da yapılan bir diğer çalışma ise; fayton taşımacılığında hizmet veren atların sağlık koşullarının iyileştirilmesi ve takip edilmesi amacıyla İBB Veteriner Hizmetleri ile iş birliği yaparak atlara mikroçip takılması oldu.
Uygulama ilk olarak Büyükada’da başladı.
Veteriner hekimler kontrollünde atlara takılan mikroçipler; hayvana ait yaş, ırk, cinsiyet, sağlık durumu, tedavi ve aşı bilgilerinin yanı sıra hayvan sahibine ait adres, telefon ve kimlik bilgilerini de içeriyor. Uygulanan mikroçiplerle bilgiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne ait “VETİSTANBUL” programına girilerek elektronik ortamda kayıt altına alınacak. Böylece Ada’da bulunan atların net sayısı, faytonda çalışma süreleri, Ada’ya giriş ve çıkışları sağlıklı bir şekilde kontrol edilebilecek.
Ayrıca bu mikroçipler sayesinde, atlara yapılan kötü davranış ya ihlaller tespit edilerek, cezai yaptırım uygulanabilecek.
Güzel bir başlangıç… Devamını dileyelim… Yol güzergahı üzerinde faytoncuların yaptığı hata ve uygunsuzlukların anında tespiti için, trafik polisi gibi resmi görevli şart olmalı… Plakaya ceza kesebilmeli…
kimse yalandan olmamış işin reklamını yapmasın. henüz iki tabela dışında değişen hiçbir şey yok. iyi niyetli planlamalar yapılıyor olabilir ama artık sahada görünür bir icraat lazım!!!
İnşallah başarılı olunur.Bu husustaki ümidiim gayet zayıf.Bu saatten sonra adalardaki faytoncuların zihniyetiyle uygulanması çok zor bir önlemler dizisi….